Lääketeollisuus ja etujaan mustasukkaisesti valvova lääketiede ovat tehneet solutason tutkimusta ja onnistuneet selättämään useita pelättyjä sairauksia. Kirurgia on huipputasoista ja kuluneita elimiä voidaan vaihtaa uusiin tai keinotekoisiin varaosiin. Monta inhimillistä kärsimysnäytelmää on kyetty estämään lääketieteen toimesta. Kuten tiede kautta linjan, myös lääketieteen saavutukset ovat suurelta osin suunnattoman kunnioitettavia ja loistavia. Jossakin on kuitenkin vikaa.

 Uusin tutkimus ei saavuta lääketieteen perustyöläisiä lääkäreitä, vaan heidän on alistuttava myrkky ja sivuvaikutuslääketeollisuuden käsikassaroiksi. Lääkehoidot eivät yllä sairauksien perussyihin ja usein potilaan terveenä pysymisen edellytys on jatkaa kalliiden lääkkeiden käyttöä koko loppuelämänsä ajan. Tämä sopii lääketeollisuudelle, joka tähtää mahdollisimman suuriin voittoihin ja kasvuun. Sen osuus maailmankaupasta on merkittävä, sillä sairauksilla rahastetaan ja uusia ”markkinoita” luodaan.
 Keskeistä on kuitenkin se, mistä sairaudet aiheutuvat. Taustasyitä on monia mutta eräs keskeinen vaikutusreitti on seuraava. Esimerkki: Materialistisen elämäntavan harhauttama ihminen syös väärin: Hän syö liikaa, liian usein ja vääriä epäluonnollisia elimistöön kuulumattomia ravintoaineita. Mm. valkaistun sokerin on todettu aiheuttavan kivennäisainepuutoksia. Koska piilosokeria on piilotettu hyvin moniin, liian pitkälle jalostettuihin ruoka-aineisiin, saattaa elimistön hiven- ja kivennäisainetasapainosta pudota joitakin ainesosia pois. Voi myös käydä niin että liiallisen syömisrytmin ja napostelun kiihdyttämän suolentoiminnan vuoksi elimistö ei ehdi ottaa ravintomassasta joitakin ”hitaampia ainesosia”, tai väkilannoitteiden ja tehoviljelyn rasittama maaperä ei enää niitä sisällä - tai pois tasapainosta kallistunut elimistö ei kykene niitä ravinnosta ottamaan. Vähitellen ja huomaamattamme syntyy krooninen vaje, joka voi näkyä aluksi vaikkapa väsymyksenä ja vatsaongelmina.
 Mainitun sokerin runsaassa saannissa on myös muita tuhoisia vaikutusreittejä: Esimerkiksi ylettömästi valkaistua sokeria nauttivien nuorten - joiden aamiainen on kärjistetysti limsaa, päivällinen pullaa ja illallinen karkkia - veressä syntyy ”hormonimyrsky”, joka voi kierouttaa normaalia hormonituotantoa. Ja koska elimistön osaset muodostavat kokonaisuuden, saattaa hormonituotanto häiriintyä lopulta pysyvämmin ja jokin elin suistua pois tasapainokokonaisuudesta, sairaustilaan. Lisäksi jos em. ”kroonistuneet” kivennäisainepuutokset, vaikkapa seleeni joka on koko ajan köyhtynyt maaperässä, tukevat negatiivista kehitystä, voi esimerkkitapauksemme seurauksena olla vaikkapa kilpirauhastulehdus, joka on kansantaudin asemaan vähitellen nousemassa.
 Mitä tekee yleinen lääketiede: Se on haluton tietämään, että ihmistä yleensä voi vaivata juuri muu vaje kuin raudanpuutos. Peruslääketiede ei testaa käytännössä mitään muuta kuin raudanpuutosta. Nyt seuraa otsakkeessa mainitun harharetken ydin: Lääkehoito on harhautunut keskittyneesti hoitamaan seurannaisvaikutuksia eikä ryhmäkuri, lääketeollisuuden rahavalta ja tiede-eturiviin kuulumisen ylpeys anna sen palvelijoiden katsoa sivulle. Myös näkökulmaerehdyksen rasittaman dogmaattisen valtasuunnan omassa piirissä on tehty hivenainetutkimusta jo vuosikymmeniä, mutta suurelta osin ”kovan lääketieteen” voimakkaat auktoriteetit ovat torpanneet näiden löydösten olennaisen arvon, eikä yhdistäjiä ole sen omassa piirissä ryhmäkurisyistä esiin päässyt. Myös medikalisaation monet lonkerot ja moninaiset rahalliset kytkökset vaikuttavat osaltaan mainitun, jo muutoinkin hitaasti kääntyvän laivan pysähtyneisyyden tilaan. 
 Lääketiede operoi siis tasoa liian alhaalla, eikä kulje alkulähteelle. Se on niin keskittynyt omaan ruutuunsa, eli pääasiassa etsimään yksittäisten sairastuneiden elinten ”erityspuutteita” ja lisäämään elimistöön näitä puuttuvia kemiallisia koostumuksia, ettei todella ymmärrä enää kysyä: mistä nämä erityspuutteet aiheutuvat, mikä niitä säätää, miksi ne ovat syntyneet ja voidaanko niiden aiheuttanut syy poistaa.
 Syy voidaan poistaa, tai sairastumista ennaltaehkäistä, mutta se ei vain käy koska… No: Suuri osa lääketehtaista ajautuisi konkurssiin ja säilyneet joutuisivat suuren toimialamuutoksen kouriin, lääkärit menettäisivät osan sädekehästään kun lääkärilatina osoittautuisi turhaksi, vakuutusjärjestelmä kärsisi kovia tappioita ja sen välistä vetäminen vähenisi olennaisesti, sivuvaikutukset ja lääkemyrkyt eivät aiheuttaisi uutta lääkitsemistarvetta ja laborantit, kemistit – ja varsinkin organisaatioiden johtokunnat jäisivät ilman töitä, pörssikurssit laskisivat jyrkästi, ihmiset tulisivat liian terveiksi ja lääkärit eivät enää tienaisi rahoja edes saksalaisen statusauton ostoon, jne.