Hyvä ja paha sotivat ihmisen sielussa ja niiden hedelmät tulevat näkyviin vasta viiveellä. Huonoon lopputulokseen johtava tapahtuma on usein miellyttävä ja näennäisiä lyhytaikaisia etuja tarjoava. Hyvä puolestaan vaatii usein uhrauksia, kieltäymystä, epäitsekkyyttä ja totuuden seuraamista omien mielihalujen ja etujen sijaan.

 Näemme nämä tulevaisuuden kehitysnäkymät suunnat ja saavutukset toisinaan myös yöllä unessa, symbolin muotoon puettuna: Kun etapin määräaika täyttyi ja tulevan elämän vääjäämätön kuva muodostui, saatamme nähdä sen tulevista tapahtumista unta nykyhetkessä. Usein tämän laatuiset etapintäyttymisuni-ilmoitukset sijoittuvat tiettyihin kohtiin vuoden kierrossa. Aika ennen täyden kuun yötä on niiden pääilmentymisalue. Toki näistä päähetkistä assosioituneita lisäkuvia voi esiintyä koska vain, olipa lähteenä ollut pääuni sitten muistiin jäänyt tai unohtunut ja hukkunut siihen sekavaan massaan, joka kiireisen nykyihmisen tajunnassa velloo.

 Uni saattaa olla myös tulevan elämän vinoutumismahdollisuudesta varoittava: Henkilö näkee toistuvasti unen, jossa hän on nousemassa väärään junaan. Asemalla on lukuisia junia, joista hänen tulisi löytää se oikea. Mikäli hän nousee väärään junaan, tapahtuu jotakin kauheaa, jonka seuraukset ovat hieman hämärän peitossa, mutta unikuvissa näkyy radaltaan syöksynyt juna, terroristeja, kärsimys ja kuolema. Mikäli voisimme nähdä tapahtuman juuret ja kokonaisuuden, tämä tarkoittaa sitä että mikäli henkilö ei voita luonteessaan piilevää kiivasmielisyyden itua nykyhetken taistelussa ja nouse seuraavalle tasolle, unen vaihtoehto aktivoituu. Ts. mikäli henkilö tekee väärän valinnan nyt, eikä löydä oikeaa junaa, hänen tiensä vinoutuu ja esimerkkihenkilömme kiihkeä oikeassaolon tarve ja halu ohjaa hänet kiihkomielisen terroristin elämään, jossa hänen suurimmaksi synnikseen muodostuu juna-attentaatti (siksi junasymboli nousi käyttökohteeksi kaikista mahdollisista), jossa kuolee runsaasti ihmisiä ja joiden hengen menetys koituu hänen valtavaksi tulevaisuuden taakakseen.

 Ihmisen herkkyydestä riippuen on myös muita keinoja havaita kyseisiä elämänsuuntailmoituksia. On kuitenkin tarkkaan varottava ylitulkitsemasta näitä hienoviritteisiä merkkejä, sillä haihattelun ja herkkäuskoisuuden vaara on ilmeinen. On muistettava että ne eivät ole siinä mielessä tärkeitä, että ihmisen tulisi tietää miten hänen kehityksensä etenee. Tärkeintä on pyrkiä totuuteen ja oikeaan toimintaan, muuttumatta kuitenkaan jyrkäksi, ehdottomaksi ja epäinhimilliseksi. On muistettava että rakkaus ja itsetuntemus ovat keskeisimpiä tavoitteita. Ne avaavat myös havaitsemisen silmää kyseisille alueille.