Eräs keskeisimmistä lääketieteen itsestään selvistä perusolettamuksista on, että ”ihmisruumiin koneessa on vikaa”. Elimistössä on jokin rikki ja se toimii puutteellisesti. Luonto ei kuitenkaan tee virheitä, vaan toimii kokonaisuuden kannalta täydellisesti.

Kova lääketiede antaa mielellään ymmärtää, että ”luontaistuotetepuoskarit” ovat turhia ja vahingollisia huiputtajia. Toki asianlaita joskus niin onkin, mutta tietyissä tapauksissa asia on - hämmästyttävää kyllä - päinvastoin: Koululääketieteen kehomyrkyttäjät” aiheuttavat usein lisäsairauksia, sivuvaikutuksia ja hoitavat vain oireita. Lääketieteen puoskarit ovat lobanneet puolelleen myös kansan yleismielipiteen niin tehokkaasti, että myös suurimmalla osalla kansasta on tämä humpuukimaakarikäsitys aivan vääristä henkilöistä.
 Mitä nämä itse luotua kunnioitusta nauttivat lääketieteen (”käypähoitosuositusten” ulkopuolelle katsomishaluttomat ja lähes aina toistensa uusista löydöksistä tietämättömät) osaset sitten tekevät ansaitakseen tuon poppatohtorin arvonimen?
 Potilaalla on diabetes. Asiaa tutkittaessa havaitaan pelkistetyksi ”syyksi”, että solujen voimalaitokset; mitokondriot vuotavat. Kysymystä miksi ne vuotavat, ei pidetä oleellisena, vaan koska ”koneessa on vika” ja luonto on tehnyt virheen, nämä jumalan sijaiset ryhtyvät tutkimaan sivuille vilkuilematta, mitä asialle voidaan tehdä. He hyppäävät väliasemalta junaan ja kehittävät erinäisiä ”salpaajia”, aikaansaaden tilapäistä helpotusta. Koska varsinaista hoitoa diabetekseen ei ole lääketieteen piirissä vielä keksitty, käytetään hoitona yleensä kuitenkin: ”tuo ulkopuolelta samaa mitä elinten erityksestä puuttuu” periaatetta. Potilas saa insuliinia. Lääkärit saavat rahansa, paistattelevat kunnian valokeilassa ja nousevat kyseenalaistamattoman varmuuden norsunluutorniin.
 Sillä välin potilaan korjaamaton tasapainojärkkymä etsii uuden purkautumisreitin ja syntyy valtimonkovettumatauti, joka on diabeetikoilla yleinen. Poppatohtorit ovat aiheuttaneet sen, koska eivät poistaneet perussyytä. Mutta he eivät pysähdy tähän: Valtimonkovettumatauti aiheuttaa verenpainetta ja mitä koululääketiede tekee? Koska se uskoo Isään kemiaan, se syöttää luomalleen potilaalle (jolla on yleensä kromin ja vanadiinin puute)ns. statiineja. Ne ovat suhteellisen tehottomia, mutta niissä on paljon haittavaikutuksia. Ne ovat siis myrkkyä elimistölle. Tilannetta olisi voitu hoitaa myös luonnollisesti ja palauttaa kadotettu tasapaino, mutta lääketieteen koneiston ylipapit eivät pidä luonnollisista aineista, koska ne eivät tue medikalisaation kassavirtaa, vaan taikovat mieluummin oman kaavansa mukaisen monimutkaisen ja luontoon kuulumattoman ”vastamyrkyn”.
 Statiinit puolestaan muuntavat veren rasvahappojen keskinäistä koostumusta keholle epäedulliseen suuntaan. Arkidonihapon osuus lisääntyy ja näin syntyy lisää tulehdusta, jotka vaikuttavat kehon eri osissa. Juuri hiljainen tulehdus on kuitenkin useiden sairauksien taustalla ja alkusyynä… Mm. diabetesta ei voi syntyä, jos kehon rasvahappotasapaino on kunnossa, eikä se anna tulehduksille kasvualustaa.
 Sairauden siirretty ilmeneminen on kuitenkin saanut markkinatalouden rattaisiin liikettä ja lukuisat lääkevalmisteet ovat vaihtaneet omistajaa. Osa lääkeaineista on kasaantunut kehoon. Osan ruumis on kyennyt työtä tehden ja rasittuen poistamaan. Mitä näille poistuneille kemiallisille yhdisteille tapahtuu kun ne joutuvat maaperään ja vesistöihin?