Mitkä ovat yhteisömme sisään piiloutuneiden muutospaineiden syvimmät syyt? Jos etsimme vastausta erilaisuutta hyväksymään kykenemättömälle muokkaustarpeelle, meidän on katsottava tilannetta hieman toisesta näkökulmasta: Ne itsekkäät valinnat, joita aikaisemmin eläneet ihmiset tekivät, ovat jäljellä vaikutuksina ja juuri ne ovat perustaltaan muodostuneet tekijöiksi, joita meidän on niin vaikea läpäistä kasvaessamme kohti aikuisuutta! Ihmiskunnan väärien ja itsekkäiden valintojen sekä pahojen tekojen jäämä vaikuttaa maailmassa ja elämäntien kulkijasta tulee tämän menneisyyden ”perisynnin” kantajia.

Yksinkertainen ja pelkistetty esimerkki valaisee asiaa: Isä kohtelee lastaan kaltoin, kohtelemalla tätä rakkaudettomasti ja kurittamalla usein, sanokaamme vaikkapa Rooman valtakunnassa ajanlaskun alkuvuosina, ja tästä syystä lapsesta kasvaa kova ja kylmä. Tämän seurauksena hänestä tulee pahan kylväjä ja kierrättäjä, jonka synnyttämä katkeruus jää vaikutuksina maailmaan hänen kuoltuaan, koska hän loi muihin ihmisiin ”sisäisiä möykkyjä”, jotka puolestaan etsivät ulospääsyä, toisinaan paremmin ja toisinaan huonommin sublimoituen. Keskeistä esimerkissä on kuitenkin se, että kyseinen ”energia” alkaa vaelluksensa seuraavissa sukupolvissa halki vuosisatojen, muuntuen siirtymistavasta, arvosta ja muodosta toiseen. Tämänkaltaisella perustalla lepää monia, laadullisesti erilaisia negatiivisia vaikutuksia joita yksilöt ”joutuvat ottamaan itseensä” ja kantamaan. 
Esimerkki on siinä mielessä puutteellinen, että isän lyöminen ei ole alkusyy, vaan seuraus kyseisen ”perisynnin” jatkosiirtämisestä, mutta se valaisee yksinkertaisuudellaan asiaa parhaiten. Nämä kulttuurissamme piilevät negatiiviset siemenet ovat kuitenkin se muuri johon yhä vielä törmäämme muuntuneessa muodossa ja joiden kantajia ihmiskunnan jäsenistä, luonteensa ja elämäntiensä laadun mukaan tulee.
Varsinkin ne, jotka ovat jättäneet jälkensä maapallon sotaisaan historiaan, ovat kyseisten maailman pahan osamäärän synnyttäjiä. Pureudumme myöhemmin tämän ihmisryhmän käyttäytymisen takana piilevään juurisyyhyn, joka on samalla pahan arvoituksen, maailman kärsimyksen ja etsimämme siirtopahan alkusyy ja ratkaisu…  
Päästäksemme takaisin luonnollisen olemisen paratiisiin, meidän on lunastettava maa ”ketjuuntuneesta pahasta”. Tämä voidaan tehdä sekä yksilö- että globaalitasolla.