Edellisen blogini kirjoitusmäärän kasvettua liian suureksi, syntyi selkeyden vuoksi tarve aloittaa alusta. Tämä ”Elämälle syvyyttä 2” jatkaa siitä mihin edellinen jäi. Se pyrkii syventämään edellisiä aiheita ja tuomaan mukaan myös uusia.

Myös tässä kirjoitussarjassa tullaan tarttumaan rohkeasti asioihin, jotka eivät sovi valtaapitävien maailmankuvaan, mutta joiden puuttuminen kulttuuristamme köyhdyttää elämää olennaisesti ja aiheuttaa moninaisia kärsimyksiä. Etenemme edelleen hieman syvemmälle aiheisiin, joita monet pitävät faktisen ajattelun piirin ulkopuolella olevina.
Kuten aikaisemminkin, kirjoitukset on sidottu toisiinsa aasinsiltaketjulla, ja siksi ne matkivat ihmisen omaa sisäistä ajattelutapahtumaa. Näin, kyseiseen asiaan huomiota kiinnittämällä, pyritään havainnollistamaan myös ”henkilökohtaisen ajatuskoneen” lainalisuuksia ja kasvattamaan siten itsetuntemusta, joka on avain syvemmän tiedon vastaanottokyvylle.
Lainausmerkkeihin merkittyjen sanojen on tarkoitus kyetä ylittämään jähmeä sanallinen taso ja yltämään viitteenomaisesti totuuden ideaan, joka on ”eksaktin käsiterajoituksen” yläpuolella.  
Kärsimyksen juurisyiden esiin kaivaminen on - kuten edellisessäkin blogissa - yksi kantavia teemoja. Kokonaisesityksestä syntyvän maailmankuvan ja sen perusteluiden on tarkoitus muodostaa kokonaisuus, jonka vaatimattomana tehtävänä on ratkaista ihmisen ja olemassaolon arvoitus ja siten eheyttää aikamme pirstoma suuri orpo.